Grunderna för att uppskatta

Grunderna för att uppskatta

 

Ansvaret för att sammanställa exakta uppskattningar för ett byggföretag normalt faller på axlarna av säljaren.

Vissa byggrelaterade företag hyr konsulter för att uppskatta och säljare att sälja. Personligen tror jag detta är dubbelarbete behövde komma till försäljning och det driver upp overhead bekostnad. Om möjligt, bör dessa två positioner kombineras. Om säljare/konsulter är involverad med hela säljprocessen, både uppskattningen och skriva kontraktet, blir det färre fel inte bara på bladet uppskattning men också på kontraktet, förhandlingsprocessen och jobbet.

Vi kommer inte att ”undervisa” uppskatta i denna artikel, du inte kommer lära dig att uppskatta ett jobb i en kort artikel. Vi har en klass som lär uppskatta. Vad vi ska göra i den här artikeln är att täcka några uppskattande frågor. Korrekt hantering av dessa frågor kan få dig tillbaka framför kunden snabbare med mer exakt konstruktion uppskattningar. Som leder till en bättre presentation och mer försäljning.

Uppskatta och börjar med bra planer

Någon konsult måste veta hur man läser planer. Och de måste ha en bra uppsättning av planer att arbeta från.

Utan en bra uppsättning av planer är det praktiskt taget omöjligt att veta om kundens uppfattning om vad de vill göra matchar din förståelse av vad de vill göra. Det är nästan garanterat att din begreppet jobbet skiljer sig från kundens utan en bra uppsättning av planer.

Jag kallades nyligen som expertvittne att sortera ut ett jobb som gått dåligt. På mitt första besök på arbetsplatsen bad jag att få se planerna. ”Vi inte har några planer”, fick jag höra av ägaren, ”vi har illustrationer”. Jag frågade om jag kunde se dem och fick veta att entreprenören hade ritningarna. Jag frågade om det fanns en annan uppsättning. Ägaren berättade entreprenören hade endast uppsättningen.

Jag frågade hur de eventuellt kunde hoppas jobb ska byggas med endast en uppsättning av skisser och de bara konceptuella. – Konceptet var på papper, säger sade ägaren. ”Det finns inget sätt han (entreprenören) inte kunde veta vad vi ville”.

Jag bet min tunga, nästan i två. Termen ”dream world” kom att tänka på. Konceptuella ritningar är grov idéer bara och utgör knappast en uppsättning planer som en tillförlitlig uppskattning kan härledas eller ett jobb byggt. (Och ja, ägaren tog lågt bud på jobbet.)

Du bör inte försöka någon form av en konstruktion uppskattning utan en uppsättning korrekta planer. Berätta för din potentiella kund att om inte och tills de auktoriserar du eller någon annan att göra en uppsättning av planer som kommer att passera översynen plan på avdelningen lokala byggnad, det mesta som du kommer att ge dem en mycket grov ungefärliga för sitt jobb.

Stick uppskatta

En av de största tid slösaktiga uppskattningen av den gamla stick skattningsmetod. För dem som är ny till företag innebära stick uppskattningar ett antal steg:

  1. lista alla olika delar av jobbet.
  2. förteckning över alla de timmar som det tar någon att slutföra varje del.
  3. lista över allt material som ska användas på varje del av jobbet.
  4. lista varje underleverantör som du behöver.
  5. lista alla andra objekt måste du köpa eller hyra för att få jobbet slutfört, såsom tillstånd, uthyrning, port-a-potties, etc.
  6. gå tillbaka igenom listor och sätta en kostnad på varje objekt.
  7. sista, har en kunnig andra part dubbelkontrollera dina listor och din matte (detta steg är en några konsulter bry sig om att göra).

Dessa steg, ordentligt följt, kommer att resultera i en korrekt jobb kostnad. Applicera din markup, och du har ett pris. Tyvärr, eftersom det är så tidskrävande, det görs sällan med omsorg och resultatet är ofta ett försäljningspris som är otillräcklig för att täcka kostnaden för jobbet än mindre overhead och eventuell vinst som krävs av företaget.

En annan stor brist med pinne uppskattning är att det kräver separat material och arbetskraft Starter (listor) innan du kan göra matten. I själva verket behöver du inte en materiell start tills du säljer jobbet. Sammanställa en innan du skriver ett kontrakt är ett slöseri med tid.

Enheten kostnadsuppskattning

Uppskattning bör göras av enhetskostnaden bara. Det är mycket snabbare (så mycket som två gånger) än håller fast uppskattningen, precis lika exakt, och får du tillbaka framför kunden förr. Du kan inte ta tre eller fyra veckor med din offert. Du behöver vara tillbaka framför dina kunder med ett citat i 3-5 dagar, högst 7-10 dagar. Större jobb (+ 1.000.000 kr) kan ta en dag eller två längre eftersom du behöver få citat från din subs, men längre än så.

Enheten kostar följer du följande steg:

  1. sammanställa alla radobjekt (församlingar) för det jobbet.
  2. Fäst en Styckkostnad varje radartikel (församlingen).
  3. total dina nummer och har dem kontrolleras av en andra part som vet vad de gör.

Applicera din markup, och du har ett pris. Sedan komma tillbaka till din kund med din offert och gå vidare med försäljningen.

Uppskatta böcker

Det finns ett antal uppskatta böcker tillgängliga med enhetspriser. Vara måste försiktig, eftersom många av dessa böcker är regionala karaktär (även om de kan göra anspråk på de fungerar överallt). Deras metod för att konstruera ett visst projekt kan vara helt annorlunda än hur du bygger dina jobb. Ett exempel är användningen av stål I-balkar i östra USA. I väst använder vi glu-lam träbjälkar.

Prissättning i många av böckerna är lokala, kanske regionala. Flera företag som publicerar estimering böcker kommer att skicka en ”ändring faktor” kvartalsvisa att korrigera sina priser för ditt område. Titta på deras bok, räkna antalet objekt i boken och multiplicera det med antalet städer i USA. Säg mig, hur många personer ringer till leverantörer och underleverantörer behövs för att samla alla priserna varje kvartal för att hålla allas pris boken aktuell? Enligt min åsikt får du utgivarens bästa gissning på många av priserna. Det är inte ett bra sätt att kosta ditt byggprojekt.

Om du väljer att använda en av dessa böcker, är här en snabb knep för att hålla din bok korrekt för ditt område. När ett jobb är klar, ta fakturor och tid ansamlingar från det jobbet och jämför dem med priserna i din bok. Om boken priset är högre, hålla den. Om pris är högre, linje genom boken priset och skriva i jobb eller faktura priset. I 90 dagar, din bok kommer bli så korrekt som det är någonsin kommer att vara, men du behöver göra detta regelbundet.

Jag har använt böcker från hantverkare bokar företaget i år och har alltid haft bra resultat.

Datoriserad uppskatta system

I mina 40-plus år i konstruktion är en av de bästa förbättringarna att uppskatta utvecklingen av bygget uppskattar program. Den individ som insisterar på att göra uppskattningar longhand är öppen för fel. Gör uppskattningar för hand är långsam, ur datum, ineffektiv och en oansvarig användning av tid. Om jag var det företagets ägare eller försäljningschef, skulle jag inte hyra en individ för en försäljning och estimering position om de inte var behörig på en estimering programvara eller villig att lära och använda en.

Oavsett vilken typ av arbete du utför, dagens kunder vill ha en offert i tid. Du kan inte längre ta 10, 15 eller 20 dagar att sammanställa en uppskattning. Trevligt folk kommer att gå till en annan entreprenör att få jobbet gjort. Dagens kultur är ”nej, inte i morgon, I vill ha det idag”! Gillar det eller inte, det är den kultur som vi verkar i. Om du vill ha sin verksamhet, följa deras tidsplan.

Om du inte är upp till hastigheten på någon typ av datoriserade estimering system, är det dags att byta.