Hur att starta din webbplats

Hur att starta din webbplats

 

Vi får många samtal från entreprenörer som ber om hjälp i att få en webbplats tillsammans. Det kan vara en skrämmande process om du inte förstår vad det innebär.

Det behöver inte vara dyrt. En webbplats kommer att kosta betydligt mindre än att köpa leads från ett lead generation företag, och du får mycket bättre leder med bostadsväljare eller lägenhetsväljare. Om du äger ett byggrelaterade företag som 3d visualiserar och vill vara ansvarig för din företagsidentitet samtidigt få fler leads, är detta hur du kommer igång. Först, en förklaring av vad du behöver.

  1. du behöver ett domännamn. Domännamnet är webbplatsens adress Det är viktigt att du äger och styr domännamnet. Om du betalat någon annan köpa det, eller om du använder en tjänst som gör allt för dig (domän, webbhotell, webbsidor), finns det en chans äger du inte domännamnet. Om du redan har en hemsida och vet inte om du äger din domännamn, besök whois.com och se vem som registranten. Om du inte styr någon annan att domännamnet. Om det är privat och du inte göra det privat, kontrollerar någon annat domännamnet.
  2. du behöver sidor. En webbplats är egentligen bara en samling av sidor med din information, skrivna i HTML-språket.
  3. du behöver en värd. Enkelt uttryckt är en host ett företag som lovar att sätta dina sidor på sin dator och hålla sin dator som körs 24/7 så alla andra kan se dina sidor när de vill. Hosting kan kosta så lite som 50kr/ månad. Om du äger din domännamn, kan du använda alla värdar som du vill.
  4. du måste hittas. Sökmotoroptimering är en föränderlig art, men det finns grunderna att inkludera på din webbplats så att när en potentiell kund söker efter din specialitet i din stad de hittar dig.

Kan du hitta tjänster som ger alla dessa – domännamnet, webbsidor, webbhotell och SEO. Dessa kan vara bra tjänster och ofta kommer att få din webbplats upp och kör förr. De har tre potentiella nackdelar.

  • Ibland du inte kontrollerar domännamnet, de gör (även om du betalat dem pengar för att köpa den.) Om du väljer att flytta bort från denna tjänst i framtiden, kan du behöva få ett annan webbplatsnamn eftersom du inte styra den som du använder.
  • När någon annan skapar dina sidor och de har skapat sidor för 500 andra entreprenörer, du kommer inte att se unika. Detta är inte nödvändigtvis dåligt – om din webbplats liknar webbplatsen för en VVS-entreprenör i en annan stat, som inte är ett problem.
  • Du kommer att spendera mycket mer pengar över tid.

Om du letar efter en lägre kostnad alternativ och vill behålla kontrollen över din webbplats, är det enklaste och billigaste alternativet vi har sett GoDaddy.com. De har ett webbhotell paket med webbplatsen builder som hjälper dig få domännamn tillsammans med programvara för att bygga en enkel webbplats för 40,49kr per månad.

Om du vill skapa en mer anpassad webbplats som också är lättare att optimera för sökmotorer, då väljer du WordPress. WordPress är vanligtvis förknippas med bloggare, men det gör vackra business webbplatser samt. Bloggare använder funktionen ‘Inlägg’ i WordPress. Ett företags webbplats, ska du använda funktionen ”sidor” i stället. Det är inte så svårt; på udemy.com finns flera kurser, vissa är till och med gratis.

Här är vad du behöver göra: 1. köpa ditt domännamn. Om du räknar med att stanna kvar i verksamheten, köpa ditt domännamn för längre än för bara ett år. Kostnaden per år är lägre, och du ser mer stabilt när det gäller sökmotoroptimering. Om du köper från GoDaddy.com, är 2 år ca $16. 5 år är ca $40.

Du behöver inte Sekretesskydd. Om någon kan hitta ditt namn och adress på Whois, det är okej, bör det vara på din webbplats, hur som helst. Integritet på ett domännamn inte är värt den extra kostnaden. Du också inte behöver e-postkonton – de bör komma från din värd gratis. (Om de inte är gratis, överväga en annan värd.)

När du köper din domän från GoDaddy, kan du också välja webbhotell samtidigt. Om du inte är säker på, få bara domännamnet och inget annat – du kan uppgradera till hosting senare. Och får du fortfarande ett bra pris på det om du uppgraderar senare i stället för att köpa nu.

  1. hitta en värd. Hosting kan kosta så lite som 50kr/ månad. Om du äger din domännamn (om du har precis köpt det från GoDaddy eller någon annanstans, du äger det), du kan använda alla värdar som du vill. Google ”webbplats hosts” och start shopping. När du är klar, de hjälper dig att överföra ditt domännamn till deras server och göra din webbplats live och ger e-kapacitet så att du kan använda ditt domännamn i din e-postadress. Vår webbplats är värd Lexiconn.com, och vi har varit mycket nöjda med dem, men de är dyrare än vissa andra värdar. Kundservicen är också top-notch och snabb, även på helgerna, så det har varit värt extra kostnaden. GoDaddy har mycket billig hosting om du vill ha en lägre kostnad alternativ.

Om du planerar att använda WordPress, kontrollera din värd kan installera det och ge stöd, om det behövs, gratis. De flesta kan, men fråga först.

  1. starta dessa sidor. Detta är den svåra delen. Detta är också där du kan tillbringa mest pengar. Dina sidor behöver två saker – de behöver se bra (design) och de måste vara välskriven (innehåll).

Design. Utseende och layout på din sida kallas temat. Webbplatsen Builder (GoDaddy) erbjuder 300 teman att välja mellan. WordPress har tusentals gratis teman, men du måste veta hur man laddar upp dem och manipulera dem som behövs.

Du kan också hyra en webbplatsdesigner. Det kostar vanligtvis mellan 15 000kr och 50 000kr att bygga en anpassad webbplats. Om det är viktigt att du har en webbplats som inte ser ut som alla andra, eller om du har särskilda behov i din webbplats, vill du en designer.

Men för de flesta byggrelaterade företag, med en anpassad design är inte värt den extra kostnaden. De flesta byggrelaterade företag verksamma i ett lokalt område och är endast intresserade av att locka lokala klienter. Så du kan använda ser en mall eller tema att bygga en webbplats som hjälper dig professionell och kapabel.

Innehåll. Om du inte kan skriva anständigt innehåll för din webbplats, måste du hyra en professionell. Du måste hitta någon som kan tydligt och kortfattat berätta din historia. Detta kommer förmodligen inte vara samma person som designar din webbplats – det är en sällsynt webbplatsdesigner som också kan skriva innehåll. De flesta designers har förmågan att göra den vackra designen men förväntar dig att tillhandahålla innehåll.

Vi rekommenderar frilansare och copywriter som förstår byggbranschen.

Din webbplats måste minst 3 sidor – en startsida som sammanfattar vem du är och vad du ska göra, en ”om oss”-sida som hjälper besökare veta mer om ditt företag, och en ”kontakta oss” sida som hjälper dem att nå dig. (Grundläggande kontaktinformation, särskilt ett telefonnummer, bör i stor stil på varje sida.) Oavsett vad du gör, se till att din grammatik, interpunktion och stavning är korrekt. Om du kan lägga till ett fotogalleri av arbetstillfällen, som är ännu bättre.

  1. arbeta med din sökmotoroptimering. Detta är den svåra biten. Vår vänner har hjälpt entreprenörer med deras SEO ansträngningar.

Han erbjuder branschens ledande webbplats marknadsföring utbildning serien för sökmotoroptimering inriktad remodeling. Det finns också en avancerad webbplats marknadsföring klass för sociala medier, kartläggning, vittnesmål, videor och mycket mer.

Dessa är grunderna. Det är inte magi, det är mycket genomförbart och det är mycket prisvärt. Det är faktiskt billigare än att betala för leads från en bly-generera tjänst. Kan det vara överväldigande? Ja. Men du har att komma igång och det är till dig.